LED-valaistus teollisuushalliin: Case Lasisiipi

Tässä melkein naapurissamme sijaitsee Lasisiipi Oy, Keski-Suomessa toimiva yritys, joka valmistaa, toimittaa ja asentaa kaikenlaisia lasi- ja alumiinirakenteita. Lasisiiven teollisuushalliin vaihdettiin jonkin aikaa sitten nykyaikainen, tehokas ja turvallinen valaistus.

Hanke Lasisiivessä aloitettiin alun perin jo vuonna 2013, mutta lopullista valaistuksen päivittämistä ympäristöystävällisempiin ja energiatehokkaampiin ledeihin piti odottaa tähän vuoteen asti. Keuruun Sähkön ja Winled Oy:n yhteistyönä teollisuushalliin laadittiin valaistussuunnitelma, valittiin sopivat valaisimet, ja asennettiin ne tiloihin. Tämän kaltaisissa tiloissa valaistuksella on vaikutusta esimerkiksi työntekijöiden vireystilaan ja työolosuhteiden turvallisuuteen. Lisää turvallisuutta lisäämässä on esimerkiksi liiketunnistimia tuotantotilojen sisäänkäynneillä.

Monissa tiloissa joutuu valaistusta miettimään tilan omien rajoitteiden suhteen. Tässä kohteessa nosturin paikka ja nosto-ovet vaativat soveltamaan valaisimien sijoittelua. 600 luxin valaistustasoon kuitenkin päästiin ongelmitta. Lasisiiven Tommi Träff kuvailee, että nykyiset tilat ovat valon puolesta aiempaa miellyttävämmät silmille.

Ledeillä voidaan parantaa muun muassa teollisuustiloissa yleistä värintoistoa, vähentää heijastuksia ja varjoja ja tietenkin säästää energiaa. Ledien valoteho on niin hyvä, että pienemmällä energialla saadaan hyvä valaistustaso.

Voit lukea koko jutun ja katsoa kohteen esittelyvideon Winledin blogista.