Keuruun Sahalle ja Erälle iso aurinkovoimala

Aurinkoenergian suosio jatkaa kasvuaan Keski-Suomessa.

aurinkopaneeli pieni

Kuten Suur-Keuruu uutisoi juuri, Keuruun Sähkö rakentaa kesän 2018 aikana Keuruun Saha ja Erä Oy:n toimitilojen katolle 11,2 kWp aurinkovoimalan. Aurinkovoimalaan tulee 40 paneelia. Pinta-alaltaan se on yhtä suuri kuin Keuruun Sähkön oman toimitilojen katolla oleva aurinkovoimala, joka otettiin käyttöön vuonna 2016.

Sahan ja Erän aurinkovoimalasta tulee Keuruun ja luultavasti lähialueidenkin toiseksi suurin aurinkovoimala. Suurin tällä hetkellä on Varissaaressa Keuruun Lämpövoiman aurinkovoimala, jossa on 320 paneelia ja kokonaisteho on 86,40 kW.

Keuruun Sahan ja Erän tuleva aurinkovoimala tuottaa vuosittain noin 9 500 kW sähköä. Se vastaa jopa 12 % myymälän kokonaisenergiantarpeesta. Takaisinmaksuajaksi aurinkovoimalalle on laskettu 15 vuotta.

Päätökseen aurinkopaneelien asentamisesta vaikutti Sahan ja Erän toimitusjohtajan Leo Houhalan mukaan erityisesti energiansäästäminen ja ympäristöarvot. Energiatehokkuuteen panostetaan syksyllä vielä lisää, kun liiketilan kaikki valaisimet päivitetään led-valoiksi. Ledeillä saadaan valaistuksen energiankulutus putoamaan selvästi alle puoleen. Keuruun Sähkö vastaa tästäkin asennustyöstä.

Kiinnostavana yksityiskohtana Sahan ja Erän aurinkovoimalassa Keuruun Sähkön sisäasennuksen projektinjohtaja Pasi Kinnunen mainitsee sen, että aurinkovoimalan invertteri tulee Sahan ja Erän liiketilan sisälle kaikkien nähtäville. Invertteri on laite, joka muuttaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön vaihtosähköksi.

Keuruun Sähköllä on aikaisempaakin kokemusta suurista aurinkovoimaloista, sillä myös Varissaaren aurinkovoimala on heidän asentamansa. Me Sähköllä toivomme, että yhä useampi yritys Keuruun alueella uskaltautuisi investoimaan aurinkoenergiaan.

Paneelit Keuruun Sähkö saa paikalliselta yritykseltä ja yhteistyökumppaniltaan Solartukulta.