Vanha öljylämpölaitos puretaan tarpeettomana uimahallin luota

Keuruun Lämpövoima vähentää öljynkäyttöä entisestään ja purkaa turhaksi jääviä voimalaitoksia. Nyt toukokuussa on purettu Keuruun uimahallin luota entinen öljyllä toimiva lämpökeskus. Asiasta uutisoi myös jo Suur-Keuruu. Lämpölaitokselle ei ole enää tarvetta, kun Lämpövoima pystyy tuottamaan kaiken tarvittavan lämmön uusiutuvilla polttoaineilla Varissaaressa. 

uimahallin piippu pieni

Erityisesti piipun kaataminen kiinnosti keuruulaisia, vaikka lämpölaitoksen purkaminen onkin aloitettu jo maaliskuussa. Useita puitakin korkeammalle nousseen maamerkin purkamiseen tarvittiin erityistä nosturikalustoa.

Keuruun Lämpövoima käyttää öljyä vain hätätapauksissa. Vuosittain öljyä on kulunut hätävarana noin prosentin verran kaikista polttoaineista. Käytettävät biopolttoaineet koostuvat pääasiassa puuaineksesta sekä jonkin verran turpeesta. Suurin osa lämmöntuotannon raaka-aineista tulee Varissaareen alle sadan kilometrin säteeltä.

Lämpövoiman ympäristöystävällisyys ei jää pelkästään polttoaineiden tasolle: tänäkin kesänä lämpölaitos tulee pyörimään parhaimmillaan täysin aurinkoenergialla. Varissaaressa varastorakennuksen katolle viime syksynä asennettu aurinkovoimala on nyt ensimmäistä kokonaista kesää käytössä.