Asiakkaamme kertoo: CleBox-järjestelmä

Haastattelimme CleBox-lämmityksenohjauksen järjestelmän keväällä 2017 ostanutta Tomi Tukiaista. Ohjausärjestelmä on ollut viitisen kuukautta 6-henkisen perheen omakotitalossa, joka lämmitettiin kokonaan yleissähköllä.

 

Kuinka tulit ostaneeksi CleBoxin?

Luin Keuruun Sähkön asiakaslehdestä juttua siitä. Ajattelin, että kun oma koti on kokonaan sähkölämmitteinen, niin olisihan se hyvä, jos siitä jotain hyötyä irti saa. Kävin Keuruun Sähköllä projektinjohtaja Pasi Kinnusen luona juttelemassa. Hänellä on itselläänkin CleBox, joten häneltä saa parhaat kokemukset, hän tietää, mistä puhuu. Netistä ei tarvinnut etsiä lisätietoja ollenkaan. Siitä se lähti.

 

Miten asentaminen ja käyttöönotto sujuivat?

Antureita päädyttiin laittamaan useampaan huoneeseen kuin alun perin oli tarkoitus. Nyt ohjaa käytännössä koko taloa. Talo on vanha, joten hyvien reittien etsimisessä meni oma aikansa. Alussa hienosäätöön tarvitsi vähän malttia, mutta kyllä se siitä lähti hyvin pelittämään. Ei mitään probleemaa.

Säätöjen kanssa paljon on myös itsestä kiinni. Voi kestää hetki, että löytyy antureille parhaat paikat, joista ne mittaavat lämpötilaa. Meillä oli aluksi kylpyhuoneessa liian kylmä, sitten liian kuuma. Alkuun se on sellaista hakemista, mutta sitten kun ne asetukset on kunnossa, ei ole tarvinnut koskea. Talvella pitää ehkä itse taas räplätä asetuksia uudestaan.

 

Miten se näkyy kotonanne?

Ei oikeastaan mitenkään. Ei meillä siitä taida muksut tietää yhtään mitään, eihän se normaalissa elämässä näy. Mitään kielteisiä yllätyksiä ei ole tullut.

 

Mitä hyötyä lämmityksenohjauksesta on ollut?

Ennen lämminvesivaraaja on huutanut armoa koko päivän, nyt on saatu kymmenen tuntia päivittäisestä käytöstä pois, eli se varaa max. 14 h/vrk. Se lämmittää silloin, kun käyttö on suurinta ja sähkö halvinta. Vielä kertaakaan ei ole lämmin vesi loppunut.

Lopullisesta säästöstä pienenemisestä ei voi sanoa mitään vielä, kun kesällä ei ole tarvinnut paljon lämmittää. Mutta ihan varmasti siitä tulee säästöä sitten talvella, kun pörssisähköllä lämmitetään oikeaan aikaan.

 

Käytätkö CleBox-sovellusta ja nettipalvelua?

Kyllähän sitä tulee katsottua, miten vehkeet on ollut päällä lämmittämässä, sehän on tosi kätevää, kun pystyy katsomaan kännykällä. Etänä tulee käytettyä etenkin kotona/poissa-toimintoa.

 

Suosittelisitko CleBoxia?

Suosittelen, jokaiseen sähkölämmitteiseen taloon ja erityisesti lattialämmitykseen. Tämä on loistava varaaviin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen.

Ja lisäksi asennustöistä saa tuntuvasti kotitalousvähennyksiä.