Clebox® toimii niin omakotitaloissa kuin liiketiloissa - asiakkaiden kokemukset puhuvat puolestaan

Älykkäät ratkaisut ovat nousseet pinnalle myös sähköllä toimivan lämmityksen säätelyssä ja sen ohjaamisessa. Tulevaisuudessa energiansäästöratkaisut tulevatkin olemaan avainasemassa ilmastonmuutoksen torjumisessa sekä toimimaan ratkaisuina, jotka eivät vaadi kuluttajaa tinkimään mukavuudesta tai muista elintavoista. Kaiken lisäksi ne luovat säästöjä myös taloudellisesti.

Clebox® on yksi näyte siitä, miten onnistuneella sähkölämmityksellä voidaan pienentää niin hiilijalanjälkeä kuin sähkönkulutusta. Se luo asiakkaalle joustovaraa energiankulutuksessa, mutta takaa silti mukavan tasaisen lämpötilaan. Päätimmekin kysyä nyt myös asiakkailta, mitä mieltä he ovat olleet Clebox®:sta ja millaisia säästöjä heille on syntynyt laitteen myötä.

 

CASE 1: OMAKOTITALO JA SUORA SÄHKÖLÄMMITYS

Omakotitalossa, jossa on suora sähkölämmitys, Clebox® on saanut asukkaiden erityiskiitoksia mukavuudesta ja tasaisesta sisälämpötilasta. Järjestelmän avulla asukkaat ovat voineet säätää huoneistoihin lämpötilarajoja, jotka ovat vähentäneet lämpötilavaihteluja sekä säätämisen tarvetta. Kotona/poissa -asetus, jonka voi ilmoittaa mobiilista, on pienentänyt sähkönkulutusta varsinkin pidempien reissujen aikana. Jo yhden asteen alempi lämpötila säästääkin lämmityskustannuksia noin viisi prosenttia.

Lämminvesivaraajan käytössä Clebox® on myös näyttänyt kyntensä; jatkuva päällä pitäminen on omakotitalossa loppunut ja lämminvesivaraaja lämmittää vettä enää noin 3-12 tuntia vuorokaudessa. Tuntimäärä vaihtelee kotona olevien henkilöiden mukaan.

Vuosittaista säästöä asukkaan lämmityskuluissa on kertynyt parhaimmillaan jopa 700 euroa vuodessa, ja vieläpä täysin huomaamatta. Laite on maksanut itsensä takaisin siis muutamassa vuodessa.

 

CASE 2: KEURUUN ENERGIAN TOIMISTOTILAT JA VARAAVA SÄHKÖLÄMMITYS

Myös Keuruun Energian toimitiloihin asennettiin Clebox® keväällä 2016. Hankinnan pääsyynä yritykselle oli mukavuuden lisääminen.

Aikaisemmin ongelmia esiintyi muun muassa varaavan lattialämmityksen kanssa. Ongelmat ilmestyivät varsinkin keväisin, sillä silloin lattiat lämpenivät liikaa jos yö oli kylmä. Päivällä lattia luovutti lämpöä reilusti, minkä lisäksi ulkolämpötila nousi sekä aurinko paistoi samalla toimitiloja lämmittäen. Ei liene siis yllätys, että henkilökunnalla oli tukalat oltavat ennen Clebox®:n hankintaa. Laitteen asentamisen myötä myös suuren lämminvesivaraajan säädettävyys on parantunut; nykyään vesivaraajan lämmityksessä voidaan hyödyntää sekä sääennusteita että laitteelle asetettuja lämpötilarajoja.

 

Vaikka Clebox®:n hankinnan takana olivat mukavuustekijät, on sähkönkulutus vähentynyt ja painottunut myös Yliahontiellä yön edullisille tunneille. Laitteen asentaminen on parantanut toimitilojen mukavuutta, joten myös alkuperäinen tavoite saavutettiin vaivatta.


 

Kokemusten mukaan Clebox® sopii niin koteihin kuin liiketiloihin. Halusitpa siis säästää energiaa, vähentää kustannuksia tai lisätä mukavuutta, kannattaa Clebox®:n hankintaan tutustua ja vaikkapa ottaa yhteyttä sisäasentajaamme Pasi Kinnuseen.