Keuruun Energia työllistää myös nuoria

Keuruun Energia auttaa vuosittain nuoria opiskelijoita urapolun rakentamisessa: jo useampana kesänä talossa on ollut korkeakouluharjoittelijoita erilaisissa tehtävissä. Tarjoamme ensiluokkaista kokemusta Energia-alalta niin verkon kuin muidenkin tehtävien parissa ja mahdollisuuden sisällyttää opinnäytetyö työjaksoon. Tänä vuonna opiskelijat toimivat insinööri- ja viestintätehtävissä. Päätimme kysellä hieman harjoittelijoiden ajatuksia työstä Keuruun Energialla:

Annika, joka todellisuudessa aloitti työt Energialla jo toukokuussa 2019, on viihtynyt talossa ja kokenut työn olevan paitsi palkitsevaa myös merkityksellistä tulevaisuuden kannalta. Vuosi sitten markkinointiassistenttina aloitettu työ on tuonut paljon käytännön kokemusta, jota korkeakoulusta ei välttämättä muuten tulisi.

- Omassa koulutuksessani ei ole pakollisia harjoittelujaksoja, vaan kokemus hankitaan itse yleensä valmistumisen jälkeen. Mielestäni tehtäväni Keuruun Energialla tukevat oppimistani ja toisaalta pystyn myös hyödyntämään yliopistolla opittuja teorioita töissä. Oppimiseni on jatkuvaa ja kaksisuuntaista.

Syys- ja kevätlukukauden aikana Annika on saanut jatkaa tehtäviään opintojen ohessa. Kesät hän on viihtynyt kokoaikaisessa työssä, ja tällä hetkellä työpäivät kuluvat kotitoimistolla.

- Onhan tämä vähän erilaista, mutta mukavan omatoimista. Kotona saa aina työrauhan, ja ruokatunnilla pääsen käymään koiran kanssa metsässä. Työkavereita ja sosiaalisia tilanteita muuten kuin ruudun välityksellä on tosin hieman ikävä, mutta onneksi rajoitukset eivät ole ikuisia.

Annika vastaa Energialla viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä. Viimeisimpänä projektina on ollut sisäisen viestinnän sovellus, jonka suunnittelu on pitkälti Annikan käsialaa.

- Pidän Keuruun Energialla erityisesti vapaudesta ja siitä, että täällä pääsee todella tekemään asioita -- vierestä seuraaminen käy äkkiä pitkäveteiseksi.

Panu puolestaan aloitti työt Keuruun Energialla maaliskuun alussa. Hän opiskelee Tampereella sähkötekniikkaa ja valmistuu diplomi-insinööriksi vuoden loppuun mennessä. Tämä kesä ja syksy kuluu projekti-insinöörin tehtävissä, minkä lisäksi myös diplomityön tekeminen tapahtuu muiden tehtävien ohessa.

- Keuruun Energialla olen saanut kokonaisvaltaisen kuvan verkkoyhtiön toiminnasta ja siitä miten asiat liittyvät toisiinsa.

Verkkoyhtiössä työskentelemisen Panu on kokenut mielenkiintoisena, ja myös tulevaisuus sähkönjakeluun liittyvissä tehtävissä on suunnitelmissa.

- Ala sähköpuolella on tuntunut varsin omalta. Tälle polulle päätymistä en erityisemmin osaa perustella, mutta siitä huolimatta olen viihtynyt näissä hommissa hyvin.

Työsuhteelta Keuruun Energialla Panu odottaa uusien asioiden oppimista, omien taitojen kehittämistä sähkönsiirron ja asiakaspalvelun tehtävissä sekä kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Ohessa hänellä on tavoitteena saada diplomityö valmiiksi. Työn aiheena on Verkkotietojärjestelmän avulla tehtävä sähköverkon arvon määrittäminen.

Nimetön 1
Keuruun Energia on tarjonnut jo useampana vuotena harjoittelujaksoja korkeakouluopiskelijoille. Rekrytoimme vuosittain kesätyöntekijöitä, ja joskus pestit jatkuvat myös kesän jälkeen. Pyrimme tarjoamaan opiskelijoille mieluisan ympäristön omien taitojen kehittämiseen, minkä lisäksi meillä pääsee hyvin kiinni energia-alaan kokonaisuudessaan. Harjoittelijat ovat myös avainasemassa yrityksen toiminnan jatkuvuuden kannalta. Moni Keuruun Energian vakituisista työntekijöistä onkin aikanaan löytänyt tiensä Keuruulle opiskeluaikana tehdyn harjoittelun kautta.