Työntekijöiden ja palokunnan toiminta esti suurpalon Varissaaren voimalaitoksessa

Myöhään torstai-iltana Varissaaren lämpövoimalaitoksen hakesiilossa syttyi tulipalo, joka oli vaarassa levitä hakekuiluun sekä aiheuttaa suurpalon. Päivystävä henkilökunta kuitenkin huomasi tulipalon lähes välittömästi, ja palohälytys annettiin hieman kello 23 jälkeen. Tehokkaat alkusammutustoimet ehkäisivät palon nopean leviämisen, ja yhteistoimin palokunnan kanssa palo saatiin rajattua syöttökuiluun sekä näin ollen ehkäistyä suuremmat vahingot. Tilanne oli ohi muutamassa tunnissa, eikä suurempia aineellisia vahinkoja päässyt tapahtumaan.

Tulipaloissa, kuten muissakin vaaratilanteissa, henkilökunnan asianmukainen koulutus on avainasemassa vahinkojen ehkäisemisen kannalta. Pidämme Keuruun Energialla henkilöstön osaamisen ajantasaisena ja ylläpidämme sitä erilaisilla koulutuksilla; työntekijämme ovat suorittaneet tulityökortit, minkä lisäksi myös esimerkiksi edeltävänä talvena halukkaat saivat suorittaa hätäensiapukortin. Valmius toimia poikkeustilanteissa turvaa toimintatilat, ympäristön ja henkilöstön suurilta vahingoilta.

Varissaaren voimalan lämpöpäällikkö Joonas Pekkanen kiittelee myös palokunnan toimintaa: "Palokunta toimi ripeästi ja aktiivisesti. Paikalle saapui melkein kymmenen yksikköä, ja palo saatiin äkkiä haltuun."
 lampolaitos