Nollapäästöjä ja omavaraisuutta – hybridijärjestelmät yhdistävät eri lämmitysmuotoja

Energiateollisuuden huima kehitys kohti ympäristöystävällisempää ja energiatehokkaampaa maailmaa jatkuu. Tämän päivän ratkaisut yhdistelevät useita eri energialähteitä, mikä tarjoaa sekä yrityksille että yksityisasiakkaille mahdollisuuden hankkia kestäviä ratkaisuja niin lämpö- kuin sähkötarpeisiin. Myös me Keuruun Energialla teemme jatkuvaa työtä kehityksen edistämiseksi – hyvänä esimerkkinä päästöttömästä energiatuotannosta toimii Pohjoislahden koulun lämpökeskus.

Pohjoislahden koulun lämpökeskus koostuu pellettikattilasta, aurinkokeräimistä sekä -paneeleista, jotka yhdessä tuottavat koko koulun lämpöenergian. Aurinkokeräimet kattavat aurinkoisimpina päivinä koko koulun lämmitystarpeet, minkä lisäksi pellettikattila tuottaa lämpöä myös pilvisinä päivinä. Hybridijärjestelmään kuuluvat paneelit puolestaan tuottavat sähkön, jolla järjestelmä toimii. Aikaisemmin Pohjoislahden koululla lämpöä tuotti öljykattila, mutta lämmitysmuoto haluttiin päivittää vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeita. Itse kontti pidettiin alkuperäisenä, sillä sen sisälle pystyttiin rakentamaan ja asentamaan myös uudet lämmitysjärjestelmät.

Hybridijärjestelmät peittoavat vanhanaikaiset järjestelmät paitsi ympäristöystävällisyydellään, myös tehokkuudellaan. Esimerkiksi Pohjoislahden koulun kattilassa poltetaan tällä hetkellä ainoastaan pellettiä, joka on sekä kotimaista että täysin uusiutuvaa polttoainetta. Lämpöenergia siirretään kontilta lämmitettäviin rakennuksiin maan alla menevää lämpöverkkoa pitkin, mikä mahdollistaa itsenäisten ja vain lyhyen matkan kulkevien lämmitysjärjestelmien rakentamisen. Laitteisto on kokonaisuudessaan varsin huoltovapaata, ja sen käyttöikä on kymmeniä vuosia.

Teknisinä tietoina mainittakoon, että pellettipolttimen teho on 300 kW ja sen on valmistanut Ariterm Oy. Aurinkolämmön tuotannossa toimii 20 kWp:n järjestelmä, minkä lisäksi aurinkosähköä saadaan 3,8 kWp:n järjestelmällä pumpuille ja muille laitteille. Pohjoislahden koulun lämpökeskus on tämän päivän kiertotaloutta parhaimmillaan, ilman päästöjä tai muita haittaominaisuuksia.

Nimetön 1

 

Haluatko tutustua muihin palveluihimme tai ottaa yhteyttä? Etsitään sinulle yhdessä sopiva palvelu!Radiki LOGO white 220px

© Keuruun Energia 2021. All Rights Reserved. Site by Aidia.