Keuruulaiset nuoret menestyvät myös urheilussa

Keuruun Energia tukee vuosittain paikallisia urheilijoita, ja tänä kesänä kisakentiltä on kerätty onnistumisia niin uusien ennätysten kuin kisavoittojen saralla. Keuruun Energian sponsoroimat Ida Heikkilä ja Salla Sipponen ovat pärjänneet kuluneella, joskin hieman poikkeuksellisella kaudella loistavasti.

Kilpa-ampuja Ida Heikkilä on kuluneen kesän aikana näkynyt uutisissa niin kolmen Suomen mestaruuden ja ennätyksen hallitsijana. Ennätyksiä hän ampui liikkuvan maalin SM-näyttökilpailussa Inkoossa 18. heinäkuuta tuloksella 574, jolloin yli kymmenen vuotta vanha ennätys peitottiin kuuden pisteen erolla. Riistamaalilajien SM-kilpailuissa (1.-2.8., Inkoo) hänelle kirjattiin villikarjun sekajuoksujen ennätys pistein 374 sekä hirven kertalaukausten ennätys pistein 362.

Salla Sipposen vuosi lähti käyntiin terveenä ja motivoituneena; edessä oli määrä olla kahden arvokisan vuosi. Pian kuitenkin korona iski vasten kasvoja, ja Teneriffalla harjoitusleirillä olleelle kiekonheittäjälle tuli kova kiire päästä takaisin kotimaahan. Kotiinpaluun ja karanteenin jälkeen treenit tehtiin ulkona liikuntapaikkojen sulkeutumisen vuoksi.

"Tein melkein kaikki lajiharjoitukset normaalista keväästä poiketen ulkona, vaikka välillä säät olivat tosi kylmät ja vaatekerroksia oli päällä reilusti."

Samaan aikaan kauden tärkeimmät kisat Tokion Olympialaiset ja Pariisin EM-kisat pyyhkiytyivät pois kalenterista. Toukokuussa Suomen tilanne hieman kirkastui, ja kotimaan kisoja alettiin suunnittelemaan kesälle. Punttisalilla tapahtunut tapaturma rajoitti kuitenkin Sipposen mahdollisuuksia ensimmäisissä kisoissa Keuruulla 13.6.

"Kesä- ja heinäkuu menivät takkuillessa kipeän olkapään ja tekniikkavaikeuksien kanssa, mutta kävin silti heittämässä kisoja, Lohjalla 54.95m, Vantaalla 53.96m, Turussa 53.40 ja Orimattilassa 53.72m. Turhautuminen ja pettymys oli jokaisen kisan jälkeen valtava."

Olkapään parantuessa myös into palautui ja Sipposen työ palkittiin.

"Heinäkuun lopussa olkapää alkoi olla lähes oireeton ja pahat tekniikkaongelmat alkoivat viimein hellittämään. Keräsin itseluottamusta hyvistä treeneistä ja aloin taas nauttimaan urheilusta. Enempää en voi kiittää valmentajiani Tanjaa ja Jormaa, sekä avopuolisoani Paavoa, jotka ovat olleet tukenani tämän haastavan kauden aikana ja jaksaneet tsempata myös niillä heikoimmilla hetkillä. Espoon Motonet GP:ssä 5.8. nähtiin pitkästä aikaa hymy minun kasvoilla kisan jälkeen ja ihan syystäkin, koska paransin vanhaa ennätystäni yli metrin, sekä kauden parastani lähes 5 metriä lukemiin 59.52m! Onnenkyyneleet valuivat poskillani ja sain viimein palkinnon kaikesta työstä mitä olen urheilun eteen tehnyt. Sen hetken muistan varmasti aika pitkään."

Haastattelu tehtiin ennen viikonloppuna järjestettyjä yleisurheilun SM-kilpailuja Kalevan Kisoja, jotka järjestettiin 16.-17.8. Turussa. Toiselta kierrokselta asti jatkunut johto päätyi SM-kullan voittoon lukemin 58.19. SM-kulta on jo neljäs laatuaan.

"Tulevien vuosien tavoitteena on päästä edustamaan Suomea jälleen arvokisoissa ja toteuttaa suuri unelma Olympialaisissa kilpailemisesta. Haastavaa on vielä ensi vuoden kisoja ennustaa, kun tilanne on maailmalla edelleen erittäin vaikea, mutta päivä kerrallaan ja terveys edellä mennään."

Keuruun Energia haluaa onnitella sekä Ida Heikkilää että Salla Sipposta kisamenestyksestä ja hienosta kaudesta.

Salla Sipponen, kuvaajana Paavo Kivijärvi