Tilausvesivirran muutos laskee lämpövoiman hintoja

1.9.2020 alkaen Keuruun Lämpövoima Oy laskee pientalojen tilausvesivirtaa. Muutokset vaikuttavan kaukolämmön perusmaksuihin niin, että parhaimmillaan asiakkaan lasku pienenee 250 eurolla vuodessa. Keskimääräinen alennus hinnassa on noin 210 euroa. Alennukset koskevat käytännössä omakotitaloja.

Kaukolämmön hinnoittelu perustuu perusmaksuun ja energiamaksuun. Perusmaksusta puhuttaessa hinta määräytyy tilausvesivirran mukaisesti. Tilausvesivirralla tarkoitetaan kiinteistöön kuljetetun lämmitetyn veden määrää: se, kuinka paljon vettä kodin pattereissa kulkee, vaikuttaa olennaisesti lämmityskustannuksiin.

Monissa omakotitaloissa kaukolämmön rinnalla toimii kuitenkin myös jokin muu lämmitysmuoto, mikä laskee tilausvesivirran määrän tarvetta. Myös rakennusmenetelmien kehityksen myötä lämpöenergian tarve on pienentynyt. Käytännössä tämä näkyy kaukolämmön hinnan laskemisena. Vaikka tilausvesivirran suuruus pienenee, ei muutos näy kodin lämpötilassa tai asumismukavuudessa. Asiantuntijamme ovat laskeneet sopivan tilausvesivirran määrän yksilöllisesti.

Tiedotamme jokaista kotia, jossa tilausvesivirran määrä muuttuu. Muutokset ovat astuneet voimaan 1.9., joten seuraavissa laskuissa näkyy uusi ja edullisempi perusmaksun hinta. Ennen tilausvesivirran muutosta sen suuruus on ollut pienimmillään 0,20/m3, kun taas nyt sitä lasketaan jopa 0,10/m3 asti.

Lämmitätkö edelleen öljykattilalla?

Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus tarjoaa jopa 4 000 euron avustusta lämmitysmuodon vaihtamiseen. Avustus koskee omakoti- tai paritaloja ja on voimassa niin pitkään kuin avustusrahaa riittää (kuitenkin enintään 2022 asti).

"Avustusta myönnetään öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen sekä öljylämmityksen korvaamiseen toisella lämmitysjärjestelmällä, pois lukien fossiilisia polttoaineita käyttävät lämmitysjärjestelmät. Avustusta myönnetään yksi per lämmitysjärjestelmä."

Lisätietoja avustuksesta löytyy osoitteesta http://www.ely-keskus.fi/web/ely/oljylammityksen-vaihtajalle. Mikäli haluat liittyä kaukolämpöverkkoon, löydät lisätietoa prosessista sekä yhteystietomme täältä.

Kaukolämpö tuotetaan Varissaaren voimalaitoksella ympäristöystävällisesti.