Rakentajan muistilista

Nykyaikainen rakentaminen tarvitsee hyvää suunnittelua myös sähköasioissa. Asioiden sujuva eteneminen perustuu huolelliseen ennakointiin, niinpä kokosimme avuksesi muistilistan.

1. Mieti sähköistystarve ja valitse lämmitysmuoto

Hyvä asuminen perustuu hyvää energian hallintaan. Sähkösuunnitelma kannattaa teettää ammattitaitoisella sähkösuunnittelijalla ennen rakentamisen aloittamista. Sähkösuunnittelija määrittelee tehon tarpeen eli liittymän koon.

Oikein valitut ja mitoitetut sähköratkaisut luovat perusta asumiselle vuosikymmeniksi eteenpäin. Näin varmistat myös myöhemmän laajennettavuuden sekä varmistat sähköliittymän hankinnan. Hyvän sähkösuunnitelman avulla urakkatarjouksien vertailu onnistuu. Pyydä aina kirjalliset tarjoukset.

2. Ota yhteyttä sähköyhtiöön

Energia-alan ammattilaisina autamme sinua tekemään nykyaikaiset, energiatehokkaat ja ympäristöystävälliset ratkaisut. Ota siis yhteyttä, kun suunnittelet rakentamisen aloittamista –haja-asutusalueella jo siinä vaiheessa kun suunnittelet tonttikauppaa.

Kaivamme kaapelit maahan. Johtojen sijoitus ja maan käyttöön liittyvien lupien järjestäminen vaatii aikaa. Asemapiirroksessa on huomioitava myös muut tontille tulevat järjestelmät, kuten vesi-, viemäri- ja tietoliikenneverkot.

3. Sähköliittymän tilaus

Ota hyvissä ajoin yhteys Keuruun Sähköön ja täytä sähköliittymän tilauslomake [linkki].
Sinun tarvitsee tietää mm. sulakekoko. Apua sulakekoon valintaan saat meiltä tai sähköurakoitsijaltasi. Jos olet epävarma, soita tai tule käymään.

Palkkaa Tukesin hyväksymä sähkösuunnittelija ja -urakoitsija. Urakoitsija vastaa kiinteistön rakennustöistä. Voit palkata urakoitsijan myös meiltä – tällöin kaikkien osapuolten yhteistyö sujuu parhaiten, kun tekijät ovat samasta talosta.

Solmi kirjallinen liittymissopimus kanssamme. Liittymän toimitusaika sovitaan tässä yhteydessä, yleensä se vaihtelee parista päivästä muutamaan kuukauteen.

Tee sähkösopimus viimeistään kaksi viikkoa ennen odotettua kytkentää haluamasi sähkömyyjän kanssa. Voit tilata myyntisopimuksen myös Keuruun Energialta, tutustu sopimustyyppeihin täällä.

Sähköurakoitsija tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän sekä toimittaa täytetyn yleistietolomakkeen [linkki] sähköyhtiölle. Lomake lähetetään vähintään 3 arkipäivää ennen toivottua kytkentää osoitteeseen sahköliittymä (at) keuruunsahko.fi
Verkkoyhtiö kytkee sähköt sovittuna ajankohtana.

4. Työmaasähkö

Hanki tarvittaessa työmaasähkö. Työmaasähkökeskuksen kytkee aina paikallinen sähköyhtiö, sähköenergian voit tilata muualta. Vuokraamme ja asennamme työmaasähkökeskuksia. Kysy lisää tilapäissähköstä!

5. Liittymisjohto

Tilaa sähköurakoitsijasi kautta liittymiskaapeli ja mittauskeskus. Ne eivät kuulu sähköliittymän hintaan ja maksat ne siis itse erikseen.

Huolehdi liittymiskaapelin vaatimista kaivuu- ja peittotöistä. Huom.! Liittymä voidaan kytkeä vasta, kun kaapeli on kaivettu maahan ja peitetty asianmukaisesti. Keuruulla kaivuutöitä tekee esimerkiksi Esimerkki Yritys Oy.

Sähköyhtiö rakentaa liittymän tonttisi rajalle ja tuo sinne sähkökaapelin. Kaapelin rakentamisen liittymiskohdasta tontin pääkeskukseen hoitaa asiakkaan sähköurakoitsija. Asemapiirroksessa on huomioitava myös muut tontille tulevat järjestelmät, kuten vesi-, viemäri- ja tietoliikenneverkot.

Radiki LOGO white 220px

© Keuruun Energia 2020. All Rights Reserved. Site by Aidia.