Sähköautojen latauspisteet

Sähköautot ovat yleistyneet kuluneen vuosikymmenen aikana, ja sama vauhti jatkunee tulevaisuudessakin. Me Keuruun Energialla olemme muutoksessa mukana ja tarjoamme paikallisille tai ohikulkeville sähkö- ja hybridiautoilijoille julkisen latauspisteemme palvelut, sekä toimitamme ja asennamme esimerkiksi taloyhtiöille, yrityksille ja yksityisille omia latauspisteitä.

Keuruun Energian julkiset latauspisteet

Keuruun Energian sähköautojen latausasemat sijaitsevat MegaMarketin parkkialueella osoitteessa Kangasmannilantie 20 sekä Keuruun Energian toimistolla osoitteessa Yliahontie 19. Asemista ensimmäinen on kätevästi aivan valtatie 23:n varrella.

Molemmissa latausasemissa on paikat kahdelle autolle kerrallaan. Latauspisteet ovat käytettävissä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Image

Näin käytät latausasemia

Kangasmannilantien latausasema:

Latauspisteen käyttämiseen ja latauksen maksamiseen on kaksi tapaa: Virtapiste-palvelun kautta maksaminen tai luottokortilla nettipalvelun kautta maksaminen.
Kätevimmin käytät latauspistettä rekisteröitymällä Virtapiste-palveluun ja maksamalla Virran mobiilisovelluksen kautta. Virtapisteen käyttäjäksi voit rekisteröityä heidän sivuillaan. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-puhelimille. Maksu tapahtuu prepaid-periaatteella, ja rekisteröitymisvaiheessa tilille talletetaan 30 €.
Voit myös tilata Virralta myös erillisen RDIF-kortin tai avaimenperän, joita latauspisteellä vilauttamalla voit maksaa samoin kuin maksaisit sovelluksen kautta.
Jos et halua rekisteröityä Virtapisteen käyttäjäksi, voit maksaa myös luottokortilla kertamaksuna. Tällöin latauksen hintaan lisätään välitysmaksu, joka on 30 % hinnasta. Ohjeet luottokorttimaksuun löydät Virran nettisivuilta sekä latauspisteen yhteydessä olevasta ohjeistuksesta.
Kun tulet latauspisteelle, avaa sovellus tai näytä korttiasi latauspisteelle tunnistautuaksesi. Kun olet tunnistautunut, voit aloittaa latauksen sovelluksen kautta tai latauspisteen ohjeita noudattaen. Kytke sitten latauskaapeli autoosi. Lataaminen alkaa automaattisesti.
Virtapiste-sovelluksen kautta voit seurata latauksen edistymistä. Kun akku on täysi tai olet muuten valmis jatkamaan matkaa, avaa taas sovellus tai näytä korttia laitteelle maksaaksesi. Nopeimmillaan akku täyttyy puolessa tunnissa.
Jos latauksen yhteydessä ilmenee ongelmia, ota ensisijaisesti yhteyttä Virran palvelunumeroon: 0800 02200. Puhelinpalvelu on auki 24/7.

Yliahontien latausasema:

Yliahontien latausaseman käyttöohjeet löydät täältä.

Mitä sähköauton lataus maksaa?

Ajankohtaisen hinnaston näet Virran latauspistekartasta. Klikkaa haluamaasi latauspistettä, niin saat hinnaston näkyviin.

Tällä hetkellä Keuruulla latauspisteellämme AC-lataus maksaa 0,20 €/kWh ja DC-lataus 0,20 €/minuutti. 

 

Latauspisteet yrityksille, taloyhtiöille ja yksityisille

Keuruun Energialta saat myös sähköautojen latauspisteiden toimituksen ja asennuksen esimerkiksi taloyhtiöille, yrityksille ja myös yksityisille asujille.

Sähköautoja voi ladata myös tavallisessa pistokkeessa, mutta se on varsin hidasta, eikä sitä suositella pitkäaikaiseksi ratkaisuksi. Latauspisteet ovat paitsi nopeampia, myös turvallisempia. Lisäksi latauspisteissä hinnoittelu ja laskutus hinnoittelu selvemmin niissä tapauksissa, jolloin lataajia on useampia tai autoa ladataan muun kuin oman sähköliittymän pistokkeella.

Elokuusta 2018 alkaen taloyhtiöt ja vuokrataloyhteisöt voivat hakea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta eli ARA:lta tukea sähköautojen latauspisteen hankintakuluihin. Lue lisää sähköautojen latausinfran rakennustuesta ARA:n nettisivuilla.


Ota meihin yhteyttä, niin me mietimme Teille sopivan ratkaisun, oli se sitten firman parkkipaikan tai naapureiden yhteinen latauspiste.

Radiki LOGO white 220px

© Keuruun Energia 2020. All Rights Reserved. Site by Aidia.