Sähköliittymän tilaus

Uusi sähköliittymä?

Oletko rakentamassa? Kesämökille sähköt? Täältä voit tilata itsellesi uuden sähköliittymän jakeluverkkomme alueelle. Sähköliittymän toimitusaika vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen.

Kuinka paljon liittymä maksaa?

Sähköverkkoyhtiö veloittaa asiakkaalta liittymismaksun. Se on liittymäkohtainen ja riippuu sulakekoosta ja liittymän sijainnista. Veroton lähtöhinta on 2620 €.

Hintaan sisältyy sähköyhtiön työt liittymispisteessä sekä liittymiskaapelin kytkentä sähköverkkoon.

Hintaan ei sisälly:

 • Liittymiskaapeli, eli sähkölinja mittauskeskukselta tontin rajalle liittämiskohtaan
 • kaapelin suojaraudat
 • maadoituskupari
 • mittauskeskus/sähköpääkeskus


Erikseen laskutetaan myös esim. seuraavat työt:

 • liittymiskaapelin rakentaminen
 • kaapelin naulaaminen pylvääseen
 • mittauskeskus ja sen asentaminen

Näin sähköliittymän hankinta etenee

 1. Ota hyvissä ajoin yhteys Keuruun Energiaan ja täytä sähköliittymän tilauslomake. Tilauslomakkeen täyttämiseksi tarvitset joitain kohteen tietoja, kuten esimerkiksi pääsulakekoon. Apua sulakekoon valintaan saat meiltä tai sähköurakoitsijaltasi. Jos olet epävarma, soita tai tule käymään.
 2. Hanki tarvittaessa työmaasähkö. Työmaasähkökeskuksen kytkee aina paikallinen sähköyhtiö, sähköenergian voi puolestaan tilata myös muualta. Kannattaa kysyä myös meidän tilapäissähköstä!
 3. Sähköliittymän hankintaan tarvitset myös Tukesin hyväksymä sähkösuunnittelijan ja -urakoitsijan. Urakoitsija vastaa kiinteistön rakennustöistä. Voit palkata urakoitsijan myös meiltä – tällöin kaikkien osapuolten yhteistyö sujuu parhaiten, kun tekijät ovat samasta talosta.
 4. Tämän jälkeen voimme sopia kirjallisen liittymissopimuksen. Liittymän toimitusaika sovitaan samassa yhteydessä, yleinen vaihteluväli on parista päivästä muutamaan kuukauteen.
 5. Tilaa sähköurakoitsijasi kautta liittymiskaapeli ja mittauskeskus. Ne eivät kuulu sähköliittymän hintaan, joten ne tulee maksaa erikseen.
 6. Huolehditaan liittymiskaapelin vaatimista kaivuu- ja peittotöistä. Huom! Liittymä voidaan kytkeä vasta, kun kaapeli on kaivettu maahan ja peitetty asianmukaisesti. Apua sopivan tekijän löytämiseen voit kysyä myös meiltä!
 7. Sähköyhtiö, eli tässä tapauksessa me, rakentaa liittymän tontin rajalle ja tuo sinne sähkökaapelin. Kaapelin rakentamisen liittymiskohdasta tontin pääkeskukseen hoitaa asiakkaan sähköurakoitsija.
 8. Sähkösopimus kannattaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen odotettua kytkentää haluamasi sähkömyyjän kanssa. Voit tilata myyntisopimuksen myös Keuruun Energialta, tutustu sopimustyyppeihin täällä.
 9. Sähköurakoitsija tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän sekä toimittaa täytetyn yleistietolomakkeen sähköyhtiölle. Lomake tulee lähettää vähintään kolme arkipäivää ennen toivottua kytkentää osoitteeseen
 10. Verkkoyhtiö kytkee sähköt sovittuna ajankohtana.

Sähköliittymän tilauslomake

 

Tilapäissähkö

Tarvitsetko rakentamisen ajaksi tilapäissähköä? Keuruun Energialta voi vuokrata tilapäisen pistorasialla ja mittarilla varustetun työmaakeskuksen. Työmaasähkökeskuksen asentaa aina paikallinen sähköyhtiö. Keskus kiinnitetään sille rakennettuun telineeseen tai muuhun hyväksyttävään paikkaan. Ota yhteyttä ja kysy tarkemmat ohjeet!

Tarvitsetko sähkösuunnittelijaa tai urakoitsijaa?

Sähköliittymää rakentava tarvitsee töihin avuksi sähköurakoitsijan. Voit palkata meiltä ammattilaisen työhön. Tällöin myös eri osapuolten yhteistyö sujuu jouhevimmin, kun sähköliittymää kotiisi rakentavat saman firman tekijät.
Muista, että Keuruun Energian/Radikin kautta saat myös kokeneet Tukesin hyväksymät sähköasentajat.

Yhteystietomme löytyvät täältä!

 

Radiki LOGO white 220px

© Keuruun Energia 2021. All Rights Reserved. Site by Aidia.