Sähköliittymän tilaus

Uusi sähköliittymä?

Oletko rakentamassa? Kesämökille sähköt? Täältä voit tilata itsellesi uuden sähköliittymän jakeluverkkomme alueelle. Sähköliittymän toimitusaika vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen.

Mitä se maksaa?

Sähköverkkoyhtiö veloittaa asiakkaalta liittymismaksun. Se on liittymäkohtainen ja riippuu sulakekoosta ja liittymän sijainnista. Veroton lähtöhinta on taajaman asemakaava alueella 2 500 € ja kaava-alueen ulkopuolella 3 250 €.

Hintaan sisältyy sähköyhtiön työt liittymispisteessä sekä liittymiskaapelin kytkentä sähköverkkoon.

Hintaan ei sisälly:

 • Liittymiskaapeli, eli sähkölinja mittauskeskukselta tontin rajalle liittämiskohtaan
 • kaapelin suojaraudat
 • maadoituskupari
 • mittarin asennus
 • mittauskeskus/sähköpääkeskus


Erikseen laskutetaan esim. seuraavat työt:

 • kulutusmittarin kytkentä
 • liittymiskaapelin rakentaminen
 • kaapelin naulaaminen pylvääseen
 • mittauskeskus ja sen asentaminen

Näin sähköliittymän hankinta etenee

 1. Ota hyvissä ajoin yhteys Keuruun Sähköön ja täytä sähköliittymän tilauslomake [linkki]. Sinun tarvitsee tietää mm. sulakekoko. Apua sulakekoon valintaan saat meiltä tai sähköurakoitsijaltasi. Jos olet epävarma, soita tai tule käymään.
 2. Hanki tarvittaessa työmaasähkö [linkki]. Työmaasähkökeskuksen kytkee aina paikallinen sähköyhtiö, sähköenergian voi tilata muualta. Kysy meiltä tilapäissähköstä!
 3. Palkkaa Tukesin hyväksymä sähkösuunnittelija ja -urakoitsija. Urakoitsija vastaa kiinteistön rakennustöistä. Voit palkata urakoitsijan myös meiltä – tällöin kaikkien osapuolten yhteistyö sujuu parhaiten, kun tekijät ovat samasta talosta.
 4. Solmi kirjallinen liittymissopimus kanssamme. Liittymän toimitusaika sovitaan tässä yhteydessä, yleensä se vaihtelee parista päivästä muutamaan kuukauteen.
 5. Tilaa sähköurakoitsijasi kautta liittymiskaapeli ja mittauskeskus. Ne eivät kuulu sähköliittymän hintaan ja maksat ne siis itse erikseen.
 6. Huolehdi liittymiskaapelin vaatimista kaivuu- ja peittotöistä. Huom.! Liittymä voidaan kytkeä vasta, kun kaapeli on kaivettu maahan ja peitetty asianmukaisesti. Keuruulla kaivuutöitä tekee esimerkiksi Esimerkki Yritys Oy.
 7. Sähköyhtiö rakentaa liittymän tonttisi rajalle ja tuo sinne sähkökaapelin. Kaapelin rakentamisen liittymiskohdasta tontin pääkeskukseen hoitaa asiakkaan sähköurakoitsija.
 8. Tee sähkösopimus viimeistään kaksi viikkoa ennen odotettua kytkentää haluamasi sähkömyyjän kanssa. Voit tilata myyntisopimuksen myös Keuruun Energialta, tutustu sopimustyyppeihin täällä [linkki]
 9. Sähköurakoitsija tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän sekä toimittaa täytetyn yleistietolomakkeen [linkki] sähköyhtiölle. Lomake lähetetään vähintään 3 arkipäivää ennen toivottua kytkentää osoitteeseen sahkoliittyma (at) keuruunsahko.fi
 10. Verkkoyhtiö kytkee sähköt sovittuna ajankohtana.


Sähköliittymän tilauslomake

Tilapäissähkö

Tarvitsetko rakentamisen ajaksi tilapäissähköä? Keuruun Energialta voi vuokrata tilapäisen pistorasialla ja mittarilla varustetun työmaakeskuksen. Työmaasähkökeskuksen asentaa aina paikallinen sähköyhtiö. Keskus kiinnitetään sille rakennettuun telineeseen tai muuhun hyväksyttävään paikkaan. Meiltä saat tarkemmat ohjeet. Soita numeroon 020 7879 806.

Tarvitsetko sähkösuunnittelijaa tai urakoitsijaa?

Sähköliittymää rakentava tarvitsee töihin avuksi sähköurakoitsijan. Voit palkata meiltä ammattilaisen työhön. Tällöin myös eri osapuolten yhteistyö sujuu jouhevimmin, kun sähköliittymää kotiisi rakentavat saman firman tekijät.
Muista, että Keuruun Energian/Radikin kautta saat myös kokeneet Tukesin hyväksymät sähköasentajat.