Kaukolämpö

Se Suomen suosituin. Keuruulla kaukolämpö on Suomen puhtainta ja tehokkainta.

Kaukolämmöntuotanto on käynnistynyt Keuruulla 70-luvulla ja se on ollut osana Keuruun Sähkö -konsernia vuodesta 1996. Huolehdimme, että Keuruulla asukkaat saavat lähellä tuotettua lämpöä ja mukavuutta koteihinsa. Meidän piipuistamme nousee pääosin vesihöyryä: ympäristöä kuormitamme siis minimaalisesti. Keuruulainen kaukolämpö on tämän päivän vastuullinen valinta.

Asumismukavuutta ja hyvinvointia

Kaukolämpö merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto, jota käyttämällä voi säästää energiaa, rahaa ja aikaa ilman suuria investointeja. Kun lämmityslaitteita käyttää oikein ja harkitusti, energiaa säästyy ilman, että terveellisen asumisen vaatimuksista tarvitsee tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan sekä riittävästi sopivan lämmintä vettä kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina.

Kaukolämpö sopii sinulle, joka asut taajamassa kaukolämpöverkon alueella tai läheisyydessä, etkä halua vaivata päätäsi kodin lämmityksellä tai laitteiston huollolla. Ulkoista lämmitys asiantuntijoille ja nauti itse asumismukavuudesta hyvällä omallatunnolla! Käyttökeskeytyksiä on vain 1–5 tuntia vuodessa ja toimitusvarmuus on yli 99 %.

Keuruulla tuotamme uusiutuvilla energiamuodoilla lämpöä lähialueelle vuosittain noin 60 000 MWh. Käytämme biopolttoaineita, enimmäkseen puuta, ja yksi tuotantolaitoksistamme toimii oman aurinkovoimalan energialla. Poltosta syntyvä tuhka hyödynnetään lannoituksissa sekä maansiirtotyömaiden maanparannusaineena. Voimalaitosten päästöt ovat vähäisiä, sillä nykyaikaisilla tekniikoilla savukaasut voidaan puhdistaa tehokkaasti.

Mitä kaukolämpö maksaa?

Liittymisen jälkeen kaukolämmön kustannukset eivät ole kalliita – 120 neliön omakotitalo lämpenee reilulla satasella kuukaudessa. Lisäksi kaukolämpö on hinnaltaan vakaata.

Lämpöpäällikkömme laski lämmön hinnan 120 neliön omakotitalolle, kun se käyttää lämmitykseen energiaa 13,2 MWh vuodessa.

13,2 MWh x 73,78 €/MWh (alv 24%) = 973,90 € + perusmaksu 415,50 €
= 1389,40 €/vuosi
eli 115,80 €/kuukausi

Tilaa kaukolämpöliittymä

Yrityksille ja isännöitsijöille

Teollisuudelle ja suurkohteille tarjoamme aina räätälöidyt, kilpailukykyiset kaukolämpö- ja uusiutuvan energian ratkaisut.

Kodeille ja yksityisille

Kaukolämpö merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto.

Haluatko liittyä kaukolämpöverkkoon?

Näin kaukolämpöliittymän hankinta etenee:

Ota yhteyttä meihin (yhteystiedot löytyvät tältä sivulta). Ennen soittoa kannattaa selvittää, onko alueella muita halukkaita liittyjiä ja kysyä yhteistarjousta.

Teemme tarjouksen, laadimme sopimuksen ja sovimme kaukolämpöliittymälle arvioidun toimitusajan.

Kaivamme liittymän kohteeseen: työ kestää noin viikon.

Lämmönjakokeskuksen rakennuttaminen tapahtuu asiakkaan toimesta. Meiltä saat apua ja ohjausta rakennuttajan löytämiseen!

Teemme lopputarkastuksen ja käyttöönoton kiinteistössä.

Liittymä on valmis ja kiinteistö liitetty kaukolämpöverkkoon! Energianeuvonta ja vikapalvelut ovat käytössäsi myös asennuksen jälkeen.

Ota yhteyttä meihin

Joonas Pekkanen

lämpöpäällikkö
044 0496 584
etunimi.sukunimi@
keuruunenergia.fi

Oki Pollari

käyttöinsinööri
040 6806 046
etunimi.sukunimi@
keuruunenergia.fi

Kaukolämmön hinnasto

Kuinka paljon kaukolämpö maksaa?

Laskutus

Kaukolämpö laskutetaan kuukauden lopussa kulutuksen mukaan. Etäluettavat mittarit rekisteröivät tuntitehot, ja niiden avulla voidaan tarkistaa asiakkaan lämmönkäyttö sekä lämpötehon tarve.

Maksuvalvonnan olemme ulkoistaneet 1.6.2019 alkaen Sergel Oy:lle. Jos tarvitset esimerkiksi lisäaikaa laskulle, kannattaa ottaa yhteyttä numeroon 020 013 113 (ma-pe 08:00-18:00).

Lämpölaskutukseen ja laskujen sisältöön liittyvissä kysymyksissä palvelee:

Marika Simsiö

asiakaspalvelija
020 7879 800
etunimi.sukunimi@
keuruunenergia.fi

Verkkolaskutusosoite
003702083890
Välittäjä: CGI
Välittäjän tunnus: 003703575029

Kaukolämpöä tuottavat

Lämpölaitoksemme

Keuruun Energialla on yksi voimalaitos ja kaksi lämpölaitosta: Varissaaressa sekä voimalaitos että lämpölaitos ja Haapamäellä lämpölaitos.