Sähkön siirto

Keurusseudun tuttu ja taitava sähköntoimittaja

Toimitamme teille sähköä Keuruulla, Multialla sekä Mänttä-Vilppulassa ja Petäjävedellä. Olemme yli satavuotias paikallinen yritys, joka tuntee alueen joka kolkan ja toimii aina nopeasti vikatilanteissa. Tehtäviimme kuuluu ylläpitää sähköverkkoa ja rakentaa uutta sähkömarkkinalain edellyttämin ehdoin ja paikkakunnan parhaaksi.

Sähkölinjaa meillä on yhteensä noin 1 600 kilometriä. Kaikissa sähkönkäyttöpaikoissamme on etäluettavat mittarit.

Uusi sähköliittymä?

Oletko rakentamassa? Kesämökille sähköt? Täältä voit tilata itsellesi uuden sähköliittymän jakeluverkkomme alueelle. Sähköliittymän toimitusaika vaihtelee muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen.

Kuinka paljon liittymä maksaa?

Sähköverkkoyhtiö veloittaa asiakkaalta liittymismaksun. Se on liittymäkohtainen ja riippuu sulakekoosta ja liittymän sijainnista.

Veroton lähtöhinta on 2620 €

Hintaan sisältyy sähköyhtiön työt liittymispisteeseen saakka sekä liittymiskaapelin kytkentä sähköverkkoon.

Lisäksi kannattaa huomioida myös seuraavat kustannukset:

  • liittymiskaapeli, eli sähkölinja mittauskeskukselta tontin rajalle liittämiskohtaan
  • kaapelin suojaraudat
  • maadoituskupari
  • mittauskeskus/sähköpääkeskus
  • liittymiskaapelin rakentaminen
  • kaapelin naulaaminen pylvääseen
  • mittauskeskus ja sen asentaminen

Näin sähköliittymän hankinta etenee

Ota hyvissä ajoin yhteys Keuruun Energiaan ja täytä sähköliittymän tilauslomake. Tilauslomakkeen täyttämiseksi tarvitset joitain kohteen tietoja, kuten esimerkiksi pääsulakekoon. Apua sulakekoon valintaan saat meiltä tai sähköurakoitsijaltasi. Jos olet epävarma, soita meille.

Hanki tarvittaessa työmaasähkö. Työmaasähkökeskuksen kytkee aina paikallinen sähköyhtiö, sähköenergian voi puolestaan tilata myös muualta. Kannattaa kysyä myös meidän tilapäissähköstä!

Sähköliittymän hankintaan tarvitset myös Tukesin hyväksymän sähkösuunnittelijan ja -urakoitsijan. Urakoitsija vastaa kiinteistön rakennustöistä. Voit palkata urakoitsijan myös meiltä – tällöin kaikkien osapuolten yhteistyö sujuu parhaiten, kun tekijät ovat samasta talosta.

Tämän jälkeen voimme sopia kirjallisen liittymissopimuksen. Liittymän toimitusaika sovitaan samassa yhteydessä, yleinen vaihteluväli on parista päivästä muutamaan kuukauteen.

Tilaa sähköurakoitsijasi kautta liittymiskaapeli ja mittauskeskus. Ne eivät kuulu sähköliittymän hintaan, joten ne tulee maksaa erikseen.

Huolehditaan liittymiskaapelin vaatimista kaivuu- ja peittotöistä. Huom! Liittymä voidaan kytkeä vasta, kun kaapeli on kaivettu maahan ja peitetty asianmukaisesti. Apua sopivan tekijän löytämiseen voit kysyä myös meiltä!

Sähköyhtiö, eli tässä tapauksessa me, rakentaa liittymän tontin rajalle ja tuo sinne sähkökaapelin. Kaapelin rakentamisen liittymiskohdasta tontin pääkeskukseen hoitaa asiakkaan sähköurakoitsija.

Sähkösopimus kannattaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen odotettua kytkentää haluamasi sähkömyyjän kanssa. Voit tilata myyntisopimuksen myös Keuruun Energialta, tutustu sopimustyyppeihin täällä.

Sähköurakoitsija tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän sekä toimittaa täytetyn yleistietolomakkeen sähköyhtiölle. Lomake tulee lähettää vähintään kolme arkipäivää ennen toivottua kytkentää osoitteeseen sahkoliittyma@keuruunenergia.fi

Verkkoyhtiö kytkee sähköt sovittuna ajankohtana.

Sähköliittymää rakentava tarvitsee töihin avuksi sähköurakoitsijan. Voit palkata meiltä ammattilaisen työhön. Tällöin myös eri osapuolten yhteistyö sujuu jouhevimmin, kun sähköliittymää kotiisi rakentavat saman firman tekijät. Muista, että kauttamme saat myös kokeneet Tukesin hyväksymät sähköasentajat.

Tilapäissähkö

Tarvitsetko rakentamisen ajaksi tilapäissähköä?

Keuruun Energialta voi vuokrata tilapäisen pistorasialla ja mittarilla varustetun työmaakeskuksen. Työmaasähkökeskuksen asentaa aina paikallinen sähköyhtiö. Keskus kiinnitetään sille rakennettuun telineeseen tai muuhun hyväksyttävään paikkaan. Ota yhteyttä ja kysy tarkemmat ohjeet!

Sähkön siirron hinnastot, toimitusehdot ja ohjeet

Siirtomaksu takaa verkon ylläpidon ja kehityksen

Keuruun Energialla on noin 9 000 sähkönkäyttöpaikkaa. Ylläpidettävää sähkölinjaa meillä on n. 1 700 km, lähes 190 metriä jokaista käyttöpaikkaa kohti, ja jakelumuuntamoita lähes 600 kappaletta. Siirtomaksujen avulla pystymme pitämään huolta, että kaikkiin käyttöpaikkoihin tulee virtaa vuorokauden ympäri!

Sähkönjakelu tarkoittaa sähkön siirtämistä kanta-, alue- ja jakeluverkossa sekä mittarinlukua ja taseselvitystä.

Jakelun hintaan sisältyy olemassa olevan sähköverkon kulumisesta, käytöstä ja korjaamisesta aiheutuvat kustannukset. Mittarinlukuun sisältyy vastaavasti mittausjärjestelmien ylläpitämiseen ja laskutukseen liittyvät kustannukset.

Tutustu siirtotuotteisiimme verkkopalvelumaksulinkin kautta. Mikäli haluat vaihtaa siirtotuotetta eli tariffia, on sen vaihtaminen maksutonta kerran vuodessa.

Hinnastot

Verkkopalvelumaksut
1.8.2021 alkaen

Verkkopalvelumaksut
1.4.2023 alkaen

Palvelumaksut
1.3.2022 alkaen

Tuotannon siirtohinnat
1.7.2016 alkaen

Pientuotannon siirtohinnat
1.7.2016 alkaen

Liittymismaksuhinnasto
1.2.2021 alkaen

Toimitusehdot

Ohjeet

Etälukumittarit

Aidon 5511

Aidon 5530

Aidon 6000

E350

Mittauskeskusten kunto