Yritys

Yli 100-vuotiaat juuret, halu kehittyä sekä panostaminen tulevaisuuteen luovat tämän päivän energiayhtiön

Keuruun Sähkö -konserni on Keski-Suomessa toimiva energia-alan monitoimiyritys. Konsernin muodostavat vuonna 1915 perustettu emoyhtiö Keuruun Sähkö Oy ja sen sataprosenttisesti omistamat Keuruun Lämpövoima Oy ja Radiki Oy. Keuruun Sähkö -konsernin henkilöstön määrä on noin 50.

Konsernin liiketoiminta jakaantuu viiteen yksikköön

 • Sähköverkkopalvelu
 • Sähkönmyyntipalvelu
 • Sähköasennuspalvelu
 • Teollisuuden kunnossapito ja automaatio
 • Lämpöpalvelu

Liiketoimintayksiköt ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Konsernin tavoitteena on yhdistää jokaisen yksikön vahvuudet ja hyödyntää yhteistyöstä saatavat edut. Näin kokonaisuus toimii tehokkaammin ja täyttää vaatimukset paremmin kuin liiketoimintayksiköt erillään.

Sähkövalo syttyi Keuruulla 15.3.1919

Tiesitkö, että sähkövalo syttyi Keuruulla 15.3.1919 ja ensimmäinen koko pitäjän sähköistyssuunnitelma tehtiin kynällä, kompassilla ja millimetripaperilla?

Keuruun Sähkö Oy:n 104-vuotiaan uran kunniaksi päätimme kertoa lyhyen elokuvan avulla tärkeimmistä tapahtumista matkan varrella. Tarinamme kertoo päättäväisyydestä, jatkuvasta kehittämisestä ja suunnitelmistamme tulevaisuuteen.

Palvelun YouTube toiminta edellyttää yksityisyysasetuksien muuttamista. For more details, please see our Tietosuoja.
Hyväksyn

Katso video Keuruun Energian historiasta tästä.

Kumppanuus syntyy luottamuksesta

Olemme osa kuntalaisten ja yritysten elämää. Paikallisena, itsenäisenä sähköyhtiönä meillä on vastuullamme tärkeä osa yhteiskunnan toimivuutta. Haluamme luoda jokaisen asiakkaamme kanssa pitkäjänteisen kumppanuuden. Toimintamme perusta on aina ollut henkilökohtainen palvelu.

Olemme lähellä asiakasta ja meidät on helppo tavoittaa.

Panostamme säävarmaan sähköverkkoon jatkuvasti. Haluamme taata turvalliset sähkön toimitukset kotitalouksille, yrityksille ja julkisille toimijoille.

 • toimimme avoimesti jokaisen asiakkaan kanssa ja jokaisessa kohteessa
 • ammattitaitomme on asiakkaan käytettävissä; ratkaisut saadaan mitoitettua juuri tarpeen mukaan
 • kaikki palvelut yhdestä osoitteesta
 • palaute on meille aina tärkeää, silloin voimme palvella vieläkin paremmin

Olemme osa valtakunnallista energia-alan toimijoiden verkostoa. Uuden tekniikan ja osaamisen avulla haluamme luoda kestävää yhteiskuntaa.

Ympäristö

Tavoitteenamme on ilmastoneutraali Suomi

Tavoitteenamme on, että Suomen pohjoisessa ilmastossa energian tarve ja tuotanto kohtaavat kestävällä tavalla. Saavutamme tavoitteen pitkäjänteisten ja älykkäiden energiaratkaisujen avulla.

Haluamme olla positiivinen osa kehitystä, jossa uusiutuva energian innovaatiot ja energiankäytön tehostaminen johtavat tavoitteeseen.

Kehitämme parempaa tekniikkaa energian tuottamiseen ja sen säästämiseen yhdessä kumppaneidemme kanssa. Useat näistä ovat jo osa asiakkaidemme arkea.

Omistus ja hallinto

Keuruun Energian takaa löytyy neljä yhtiötä. Emoyhtiö on Keuruun Sähkö Oy. Muut sen 100% omistamat yhtiöt ovat Keuruun Lämpövoima Oy, Radiki Oy sekä Keuruun Lauhdevoima Oy. Keuruun Energia toimii Keuruulla. Koko konsernin henkilöstömäärä on noin 50 henkilöä.

Kaikki konsernin yhtiöt tekevät tiivistä yhteistyötä ja takaavat asiakkaille yhden luukun taktiikalla parasta mahdollista palvelua. Meiltä saat kaikki energia-alan ratkaisut, olitpa sitten rakentamassa taloa tai etsimässä paikallista kumppania teollisuuden kunnossapitoon ja älykkäisiin ratkaisuihin.

Keuruun Energia -konsernin omistajina ovat Keuruun kaupunki sekä yksityisiä pienosakkaita.

Hallitus vuonna 2022

 • Timo Kosonen, puheenjohtaja
 • Ari Kakkuri, varapuheenjohtaja
 • Minna-Leena Pessinen
 • Marko Riihimäki
 • Johanna Teiskonen
 • Noora Mäkiaho
 • Timo Koskinen

Vuoden 2021 tunnusluvut

Liikevaihto, konserni 16 309 000 €
Liikevaihto, emoyhtiö 8 206 000 €
Investoinnit, konserni 3,19 M€
Investoinnit, emoyhtiö 2,84 M€
Henkilöstö 49
Käyttöpaikat 8 817
Pienjännitejohtoa (0,4kV) 909,67 km
Keskijännitejohtoa (20kV) 661,48 km