Sähkösopimus myyjäyhtiön kanssa tulee tehdä hyvissä ajoin ennen toivottua sopimuksen alkamisajankohtaa. Suosittelemme tekemään sopimuksen 14 vuorokautta ennen toivottua sopimuksen alkamisajankohtaa. Mikäli sopimus tehdään alkaen heti, sähköt kytketään seuraavana arkipäivänä. Sopimuksen alkamisajankohtana tehty kytkentä on asiakkaalle maksuton. Mikäli kytkentä suoritetaan normaalien kytkentäaikojemme (arkena klo 9-15) ulkopuolella, peritään palvelumaksuhinnaston mukainen kytkentämaksu.

Myyjäyhtiöltä tulee automaattisesti ilmoitus meille tehdystä sähkösopimuksesta. Sähköt kytketään päälle sopimuksen mukaisesti. Huomioittehan, että kytkennästä ei tule erillistä ilmoitusta, vaan kytkentä suoritetaan myyjän ilmoittamana kytkentäpäivänä.

Kytkentähetken sähkö- ja paloturvallisuus

Huomioittehan, että asiakkaan vastuulla on huolehtia sähkölaitteidensa asianmukaisesta käytöstä sekä toiminnasta. Turvallisen kytkennän varmistaminen on myös asiakkaan vastuulla.

Asiakkaan tulee varmistua, ettei käyttöpaikalla ole kytkentähetkellä päällä olevia mahdollisesti tulipalonvaaran aiheuttavia sähkölaitteita. Tällaisia laitteita ovat muun muassa kiuas, liesi, uuni ja voimakkaat remonttivalaisimet. Myös sähkölämmittimet voivat aiheuttaa tulipalon vaaran esimerkiksi, jos termostaatti on viallinen tai ikkuna on auki kylmällä ilmalla.

Kytkennät tehdään pääsääntöisesti sähkömittarin etäkytkennällä. Mikäli käyttöpaikan sähkömittari ei ole etäkytkettävä tai on muuten välttämätöntä tehdä kytkentä paikan päällä, tulee mittariasentaja kytkemään sähköt kiinteistön mittauskeskukselta. Mittauskeskukselta asentaja ei pysty havaitsemaan sähkölaitteiden kytkentätiloja tai mahdollisia vaaratilanteita. Siksi myös näissä tilanteissa on asiakkaan vastuulla varmistua sähkö- ja paloturvallisuudesta. Toimimme vastaavalla tavalla myös sähkökatkotilanteessa, jossa sähköt palautetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Poismuuton yhteydessä tai sähkösopimuksen päättyessä

Pois muutettaessa tai sähkösopimuksen päättyessä on hyvä varmistua, että sähköt ovat varmasti pois kytketty.

Kerrostaloasunnoissa asiakas voi itse kytkeä sähköt pois pääkytkimeltä. Pääkytkin sijaitsee asunnon sulaketaulussa tai pääkeskuksella.

Pientaloissa, joihin on asennettu etäkytkettävä sähkömittari, suosittelemme sähköjen katkaisua mittarin etäkytkentälaitteen painikkeesta. Mikäli sähköt katkaistaan pääkytkimestä, katkeaa sähköt myös mittarilta ja etäyhteys mittariin menetetään.

Categories: Tietopankki /