Salla Sipponen, Tuuli Järvinen sekä Ida Heikkilä kertovat kuulumisensa kuluneelta vuodelta

Keuruun Energia sponsoroi vuosittain monipuolisesti paikallista urheilua. Meille on tärkeää osoittaa tukeamme nuorille urheilijoille ja mahdollistaa sitä kautta muun muassa treenileirejä ja kisamatkoja. Myös urheilijalle taloudellinen tuki on tärkeää, jotta keskittymisen voi kääntää täysin omassa lajissa kehittymiseen. Upeat sponsoroitavamme Salla, Tuuli ja Ida kertovat tässä jutussa kuulumisiaan kuluneelta vuodelta.

Kiekonheittäjä Salla Sipposen kuulumiset kuluneelta kesältä ovat pääasiassa hyviä.

Päällimmäisenä mielessä ovat etenkin uusi heittoennätys (60.58 metriä) sekä pääsy MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. ”Uusi ennätys, yli 60 metrin heitto on ollut iso tavoite jo pitkään, ja sen myötä pääsin myös ensimmäistä kertaa MM-kisoihin”, Sipponen summaa fiiliksensä kesästä. Sipposen kauden pääkisat, EM-kilpailut Saksassa, eivät sujuneet kuitenkaan aivan tavoitteiden mukaisesti: ”EM-kisoissa halusin päästä finaaliin, mutta karsinnassa palaset eivät menneet aivan kohdalleen. Se jäi sitten saavuttamatta, mikä tietysti oli iso pettymys.” Muilta osin Sipponen kuitenkin sanoo kesän olleen tosi hieno ja onnistunut: heitto on ollut hyvässä terässä ja hän itse on myös pysynyt terveenä.

Kuva: Anssi Mäkinen

Elokuun puolivälissä tehdyn haastattelun aikaan Sipposella oli edessään vielä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpailtu Ruotsi-ottelu. Ottelun tavoitteena oli heittää omaa kuntoa vastaava tulos sekä voittaa kaikki ruotsalaiset. Tavoite kävi toteen, sillä Sipponen heitti kesän toiseksi parhaan tuloksen (59.46 metriä) ja nappasi voiton jo kuudetta kertaa!

Yleisurheilija Tuuli Järvisen alkuvuosi hallikaudella alkoi hyvin, vaikka koronaan sairastuminen hiukan hidastikin menoa.

Kuva: Saimi Lithovius

Koronan jälkeen Järvinen nappasi 17-vuotiaiden SM-hallikisoista seiväshypystä ensimmäisen sijan, hopeaa korkeushypystä sekä neljännen sijan kuulantyönnöstä. Hallikauden jälkeen treenit kulkivat ja testeissä tuli ennätyksiä, kunnes lupaavasti alkanut vuosi sai toukokuussa ikävän käänteen: Järvisen selästä löydettiin rasitusvamma. Loukkaantumista seurasi kolmen kuukauden kilpailukielto sekä pitkä kuntoutus. Suuret ja kauan odotetut kilpailut sekä ensimmäinen arvokilpailukesä jäivät Järviseltä loukkaantumisen takia sivu suun. ”Jos jotain hyvää loukkaantumisessa oli, niin kuntoutuksen aikana ehdin kehittää muita hyppäämistä tukevia osa-alueita, kuten ylä- ja alavartalon voimaa. Olen loukkaantumisesta huolimatta päässyt treenaamaan, mikä on ollut tärkeää”, Järvinen kertoo. Tärkeintä tällä hetkellä on saada selkä kuntoon, mutta katse on kuitenkin osittain käännetty jo kohti hallikautta; Järvisen toiveena on tietysti palata takaisin kisaamaan mahdollisimman pian.

Ampuja Ida Heikkilän kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon ikimuistoisia hetkiä.

”Kulunut vuosi on ollut täynnä hienoja tapahtumia, kuten Ranskassa järjestetyt MM-kisat sekä ylioppilaaksi valmistuminen”, Heikkilä kertoo. MM-kisat olivat Heikkilän osalta oikein onnistuneet, sillä käteen jäi kaksi hopeamitalia. Kesä on ollut tiivis, sillä arki on täyttynyt treeneistä ja lisäksi lähes joka viikonloppu on täyttynyt kisoista. Aikaa on onneksi huolellisen aikatauluttamisen myötä jäänyt myös omalle ajalle sekä ystäville, jotka osaltaan auttavat myös jaksamaan urheilijan hektisessä arjessa. Nyt puhaltavat uudet tuulet, sillä Heikkilä on aloittanut syksyllä opinnot Tampereen yliopistossa, ja näin ollen siirtynyt myös harjoittelemaan Tampereelle. Onnistuneen kauden jälkeen tähtäimessä siintää uusi harjoittelukausi ja seuraavat kisat, jotka ovat joulukuussa. Ensi vuonna Heikkilän tavoitteena ovat myös arvokisat ja tietysti MM-mitalit.

Keuruun Energia onnittelee sponsoroitaviaan menestyksestä lajeissaan sekä toivottaa valtavasti tsemppiä myös tuleviin koitoksiin!

Categories: Uutiset /