Image

Hinnastot

 

Me Keuruun Energialla käytämme sähkönsiirtomaksut suoraan laajan sähköverkkomme hyväksi

Sähkö muodostuu kahdesta eri hyödykkeestä, siirtopalvelusta ja sähköenergiasta. Sähköenergian myyntihinnan ja siirtomaksun lisäksi maksat sähkölaskussasi arvonlisäveroa, sähköveroa ja huoltovarmuusmaksua.

Energiahinta

Sähköenergian osuus sähkölaskusta vaihtelee eri asiakasryhmien välillä. Tyypillisesti yksityiskuluttajan sähkölaskusta 40-50 prosenttia on sähköenergian osuutta, joka on kilpailutettavissa.

Sähköenergiahinta koostuu kuukausittaisesta kiinteästä perusmaksusta ja sähkön käytöstä riippuvasta kulutusmaksusta. Yleissähkössä on vain yksihintainen kulutusmaksu (senttiä kilowattitunnilta), ja aikasähkössä erillinen kulutusmaksu yö- ja päiväenergialle. Kiinteä perusmaksu ja kulutusmaksut vaihtelevat yhtiöittäin.

Siirtohinta

Siirtopalvelu muodostuu sähkön siirrosta, sähkön kulutuksen mittauksesta ja taseselvityksestä. Sähkön siirto tarkoittaa sähkön tuomista sähköverkon kautta kuluttajalle.

Taseselvityksellä tarkoitetaan eri sähkönmyyjien myymän sähköenergian määrän selvittämistä. Siirtopalvelun hinnasta käytetään myös nimitystä siirtohinta. Siirtohintaan vaikuttavat sähkön siirtoon käytettävän sähköverkon pääoma-, käyttö- ja ylläpitokustannukset. Siirtohintaa asiakas ei voi kilpailuttaa, mutta Energiavirasto valvoo sen kohtuullisuutta.

Onko sinulla oikea siirtotuote eli tariffi?

Keuruun Energialla muutamme tuotteen kerran vuodessa ilmaiseksi. Muulloin veloitamme 50 €.
Muuttaminen on usein tarpeen, jos sähkön kulutus on muuttunut sitten sähköliittymän rakentamisen. Esimerkiksi lämmitysmuodon vaihtaminen tai lisärakentaminen on voinut vaikuttaa tähän. Jos kiinteistössä on tarpeettomasti tehosiirtotuote, voi asiakas säästä useita satasia vuodessa vaihtamalla sopivampaan. Jos sähkönkulutus taas ei ole keskittynyt tietyille ajankohdille, kannattaa yö- tai kausisähkösiirrosta vaihtaa yleissähköön. Nykyinen tariffi näkyy siirtolaskustasi.

Kolmivaiheistus

Olisiko mökillä tarvetta isommalle sähköliittymälle? Liittymien kolmivaiheistuksien lähtöhinta asemakaava-alueella on 1 050 € (alv 0%) ja kaava-alueen ulkopuolisilla alueilla 1 350–2 700 €.